SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

PRIM-PLAN | „Nu pot să cred că cineva din interior ar fi putut sabota fără scrupule munca întregii echipe”

3 min read

Înfrângerea suferită la Sf. Gheorghe în acest weekend a lăsat un gust amar întregii suflări stegare. Deși lotul era incomplet din cauza mai multor accidentări sau suspendări, stegarii și-au dorit enorm să reducă diferența față de primele două locuri și să se distanțeze față de urmăritori.

Până la urmă, celelalte scoruri ale etapei a 11-a ne mențin pe locul al 3-lea (care duce în play-off). Antrenorul Florin Dîrvăreanu a vorbit după meci despre fluctuațiile de formă ale echipei, adresându-se și suspiciunilor de non-combat lansate în social media cu privire la unii jucători. La final, principalul stegarilor a făcut un apel la unitate.


La terminarea turului răspundeam unui suporter care ne întreba despre ținta promovării, lăudând profesionalismul, spiritul de luptători de care dau dovadă băieții și încrederea reciprocă, pentru că acestea sunt elemente care pot da plus-valoare efortului și muncii noastre și pot aduce rezultate favorabile.

Nu știu cum și în ce fel, la doar doua etape după acest răspuns, spiritul e alterat, încrederea e zdruncinată. A fost un egal nedrept cu Kids și o înfrângere dureroasă la Sepsi II. Impactul se conturează destul de usturător, nu în contextul clasamentului, ci în contextul uman: sunt comentarii în social-media care acuză de non-combat. Sunt conștient de faptul că am avut efectivul decimat de accidentări, suspendări și probleme personale. Au lipsit trei piese de bază și chiar și cei de pe bancă erau accidentați; poate din acest motiv am făcut un meci mai slab, dar totuși cu multe ocazii de a fructifica.

Nu pot să cred că cineva din interior ar fi putut sabota fără scrupule munca întregii echipe. De ce ar fi făcut-o? Ce interese meschine, ce orgolii și ce fantome ale trecutului ar putea pune în funcțiune mașinăria perversă a non-combatului? E greu de imaginat și din acest motiv aș vrea să pun în plan secund toată această intrigă și să invit la manifestarea respectului reciproc.

Aș vrea să mă adresez băieților, să le mulțumesc celor mai mulți dintre ei pentru muncă și dăruire, mai ales că înțeleg cât e de greu să înoți împotriva curentului. Tocmai din acest motiv nu trebuie să facem valuri speculative. Vom continua să ne pregătim și chiar aș invita publicul la antrenamentele noastre pentru a vedea implicarea, planificarea progresivă și obiectivele zilnice, care converg în obiectivul final al fiecărei săptămâni: maximum de puncte.

Cu toții ne dorim victoria, de fiecare dată, chiar dacă la final reușim sau nu. Nu am reușit la Sepsi II pentru că am avut un început modest iar acest lucru a afectat întreg planul de joc. Am avut efectivul decimat, jucători care au evoluat sub standardele lor si, din păcate, nu am avut soluții pe banca de rezervă.

Aș vrea să le mulțumesc și suporterilor care vin cu noi, trăiesc și bune și mai puțin bune, dar încă ne susțin. Din păcate nu stă în puterea echipei să controleze întregul context (de la organizare de joc la arbitraj, și de la formă sportivă la accidentări sau incidente personale neprevăzute) dar eu tot mai cred că prin muncă, profesionalism și transparență putem doborî orice obstacol.

Trebuie doar să fim uniți și susținuți. Orice altă reacție care depășește mult limitele unei critici constructive ne lovește la temelie.


Creat de stegari pentru stegari