SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Președintele clubului SR Brașov va alerga la Crosul 15 Noiembrie

2 min read

La ediția din acest an a Crosului 15 Noiembrie, care marchează împlinirea a 35 de ani de la revolta anti-comunistă din ziua de 15 noiembrie 1987, echipa suporterilor stegari va fi reprezentată de președintele clubului, Dinu Țurcanu, un pasionat de drumeții și alergări montane.

Dinu Țurcanu, președintele SR Brașov, alergând într-un concurs / FOTO: arhiva personală

Aflat la a 32-a ediție, Crosul 15 Noiembrie din acest an se va desfășura duminică, 13 noiembrie, începând cu ora 11:00. Puteți consulta programul detaliat pe site-ul oficial al crosului.

Startul va avea loc de la Poarta 1 a fostei Uzine de Autocamioane Steagul Roșu (actualul Parc Industrial Roman), iar sosirea se va face în fața Prefecturii Brașov.

Traseul va urma întocmai drumul parcurs de muncitorii stegari pe 15 noiembrie 1987, când aceștia au ieșit în stradă pentru a protesta contra salariilor reduse, a lipsurilor și restricțiilor de tot felul și, în final, chiar împotriva comunismului și a Partidului Comunist Român însuși, scandându-se, printre altele, „Jos, Comunismul!”, ”Jos, Ceaușescu!” (n. președintele României la acea vreme), și cântându-se în dreptul Spitalului Județean Brașov „Deșteaptă-te, române!”, un cântec interzis la acea vreme de dictatura comunistă.

Înainte de orice, Dinu este un suporter al Steagului, iar evenimentele petrecute în ziua de 15 Noiembrie 1987 au o însemnătate deosebită pentru toți suporterii stegari, indiferent de vârstă – unii au fost în stradă în acea azi, suferind apoi pedepsele represiunii comuniste, alții au părinți sau rude care au participat la orele de rebeliune contra sistemului totalitar. FOTO: Cătălin Ionescu / ioon.ro

TRASEU CROSUL 15 NOIEMBRIE (detalii aici)

Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersecția „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct în care trasa optima a traseului se va muta din stânga sensului de alergare spre dreapta) – Tribunalul Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.


Ediția 2022 este organizată de ACS Cetatea Brașovia, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Primăria Municipiului Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Brașov, Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă, Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist, Poliția Brașov, Jandarmeria Brașov, Poliția Locală Brașov și ISU Brașov.

Creat de stegari pentru stegari