SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Precizia 0-3 Steagu’ | Nous devons partir

2 min read

Norii se adunau peste Bartolomeu şi deasupra bătrânului “Silviu Ploeşteanu”. Printre stropii răzleţi, dar suficient de hotărâţi să răcorească niţel aerul fierbinte, iese Cocan. Are o cafea în mână, se aşază pe banca de rezerve, inspiră adânc: “sper să plouă un pic mai mult, prea arde”.

Peste vreo trei ore şi jumătate, Coco ieşea din apărarea Preciziei, sans cafea, şi ridica temperatura tribunei “stegare” la cote vulcanice. 3-0!


Cu banii de bilete (20 de lei) puşi separat de cei pentru distracţie, circa 200 de “stegari” au pornit spre Săcele pentru a-i susţine pe băieţi în ultimul meci din campionatul Ligii a 4-a Braşov. De la Cracii Adelei, în coloană, pe străzi şi străduţe, printre blocuri, băieţii şi-au acordat “instrumentele”, iar pe stadion au ţinut-o într-un “LA! LaLALaLA! Hai, Steagu’ Rooooşu!” minute bune chiar şi după ce arbitrul fluierase finalul primei reprize.

Latul instinctual pus de fundaşul central Răzvan Damian ne-a asigurat o pauză în avantaj. Norii cu stropi răzleţi au rămas deasupra Braşovului, fiind ţinuţi acolo de ecoul suporterilor care în acest meci au transpirat laolaltă cu jucătorii. Pe sunetul scandării adusă sub Tâmpa de refugiaţii greci ai anilor 1970, Alin Damian şi-a exprimat şi el instinctele ofensive, mişcându-se cel mai repede în careu la o minge care s-a oprit în piciorul său. Cincizeci şi nouă de goluri pentru meşterul care jumătate de retur a activat ca mijlocaş.

Iar peste 23 de minute, Neamţu’ a arătat, din nou, cât de util poate fi echipei pe orice post de la mijloc în sus, pasându-i decisiv lui Cocan pentru închiderea tabelei. Cum bine remarca Morsanu’ la final, “şi 2-0 era ok, dar 3-0 parcă sună mai bine.”

O echipă care vara trecută disputa primul său meci după numai trei antrenamente, a reuşit să încheie sezonul 2017-2018 neînvinsă, devenind campioană. Având pe teren băieţi de-ai locului care au vrut să demonstreze că în cel mai negru moment al istoriei sale Steagu’ se poate baza pe ei, iar în tribună băieţi şi fete care nu putut concepe ideea de a lăsa Steagu’ jos, visul Renaşterii este aproape împlinit. Am câştigat un trofeu – al Ligii a 4-a Braşov – dar urmează testul testelor: barajul de promovare în Liga a 3-a. Pe 16 iunie, de la ora 18:00, meciul tur contra Nemere Ghelinţa, campioana Covasnei, are loc pe “Silviu Ploeşteanu” (Tineretului). Vino să cântăm şi să câştigăm împreună. Steagu’ suntem toţi!

Creat de stegari pentru stegari