SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Avântu’ 1-6 Steagu’ | Desluşirea secretelor

2 min read

Înainte de a-şi supune adversarii, “stegarii” au trebuit mai întâi să înţeleagă terenul, să-l facă din duşman prieten.

Nu trecuseră încă 25 de minute din meci şi se părea că au reuşit să facă acest lucru. Sub privirie suporterilor sprijiniţi de gard sau aşezaţi în scaune pliante, ziua la iarbă verde se arăta fără surprize atunci când centrarea perfectă a lui Taraş a fost trimisă pentru 1-0 de capul lui Strătilă. Peste circa 10 minute am înţeles că fusese doar amăgire, lovitura liberă din care s-a restabiliti egalitatea dovedind că terenul se avea la cataramă cu albaştrii Avântului. Mai întâi a fost diversiunea antrenorului gazdelor, care la sugestia microbiştilor de pe tuşă – “spune-i să dea pe poartă” – a replica că “n-am exersat schema săptămâna asta”. Şi, totuşi, mingea s-a dus pe poartă. Cumva. În faţa porţii. Într-un dâmb. Şi abia apoi pe poartă. Cumva. În obrazul Mutu, ale cărui mâini încă aşteptau să reţină o minge care nu avea să mai vină vreodată. 1-1! Pe fază, veteranul de 50 de ani al Avântului, Valer Constantin, a reluat din alunecare de lângă Răzvan Damian.


Un 1-1 la pauză cu Steagu’ ar fi însemnat 45 de minute de vis pentru cei de la Avântu’. A venit însă cursiva acţiune ofensivă din minutul 42, la capătul căreia Alin Damian, găsit de Strătilă în marginea careului de 16 metri, a retrogradat repriza de la “una de vis” la “una onorabilă” pentru gazde.

La reluare, “stegarii” au mutat cu totul jocul în terenul advers, ocaziile şi golurile venind într-un ritm constant. Evident.

Alin Damian a majorat în minutul 2 al reprizei secunde cu un şut spectaculos din marginea careului mare. După o serie de ratări – reluarea lui Vîrlan cu capul în plasa laterală, centrările excelente din partea lui Taraş neinterceptate în plin de Vîrlan şi Damian, şutul lui Răduţoiu pe lângă vinclu – deci după toate astea, scorul a început, în sfârşit, să capete proporţii când Cristi Cocan, nemarcat, a trimis cu capul în plasă centrarea lui Vîrlan. L-a asistat apoi pe Damian în realizarea hattrick-ului, decarul fiind şi la capătul centrării lui Horia Popa, din care a stabilit scorul final.

Pentru noi urmează două meciuri la rând acasă, ultimele din acest campionat al Ligii a 4-a Braşov, iar dacă obţinem minim patru puncte (Prietenii Rupea – 2 iunie, Voinţa Hurez – 6 iunie), atunci promovarea matematică pe care o vom obţine ne mai asigură încă o întrevedere pe dreptunghiul din Bartolomeu, pentru meciul tur al barajului de promovare în Liga a 3-a. Ceea ce era doar un vis în iulie anul trecut devine tot mai real.

Creat de stegari pentru stegari