SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Bogdan Căucă – „Vom face un campionat bun!”

3 min read

Desemnat jucătorul meciului SR Brașov – Cetate Râșnov de pe 17 august, portarul Bogdan Căucă vorbește despre trecutul, prezentul și viitorul galben-negru, dar și despre cum a ajuns să fie specialistul echipei în executarea loviturilor libere.

Ce gânduri aveai în legătură cu cariera ta sportivă după desființarea Steagului în 2017?

În primul rând a fost o stare urâtă timp de câteva săptămâni, poate cea mai urâtă din viața mea. În același timp încercam să-mi caut cât mai repede echipă.


Care este cea mai dragă amintire pe care o ai din acele ultime sezoane din istoria clubului?

Cred că cea mai frumoasă amintire este cea când am debutat la Steagu’ în Liga a 2-a. (A debutat la Steagu’ pe 29 august 2015, într-un meci în deplasare, la FC Baia Mare, încheiat 1-1. A strâns 20 de apariții pentru club în Liga a 2-a, fiind portarul ultimei victorii stegare în acest eșalon)

YouTube player
27 martie 2017, FC Brașov 2-0 Poli Timișoara.

Cum ai ajuns la echipa suporterilor stegari, SR Brașov?

Jucam la Colțea Bașov în Liga a 4-a și după ce Liviu Nicolae a venit antrenor la Steagu’, a luat și câțiva jucători cu el și așa m-am reîntors la Steagu’.


Povestește-ne cum s-a luat decizia ca tu să execuți lovitura liberă din meciul de Cupă de sezonul trecut cu Corona?

Am ieșit pur și simplu din poartă pentru că aveam încredere că voi marca. Bătusem o lovitură liberă înainte cu o zi la antrenament din aceeași poziție și am dat gol, și am zis că acuma este să momentul să dau gol chiar.

24 august 2021 – secvența unui moment istoric: golul prin care echipa suporterilor stegari a învins echipa politicienilor locali. FOTO: Cătălin Ionescu, ioon.ro


După două sezoane în care ai trăit și lupta pentru promovare, și cea pentru evitarea retrogradării, cum vezi șansele echipei în noul campionat?

Șansele sunt foarte bune! Avem o echipă bună, cu jucători de perspectivă și, după părerea mea, vom face un campionat bun!


Sâmbătă, în meciul cu Kids Tâmpa, dacă vei juca, vei îmbrăca pentru a 64-a oară tricoul stegar. Ce mesaj ai pentru suporterii care cu siguranță vor fi alături de voi în număr mare?

Să vină alături de noi în număr cât mai mare la fiecare meci, să ne susțină și să cânte neîncetat, să ne împingă de la spate! Mulți nu știu, dar Steagu’ are 12 jucători și suporterii sunt al doisprezecelea jucător. Noi sperăm să ne facem treaba cât mai bine și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Forța Stegarii!

Cupa României. Turul I. ACS SR Municipal Braşov – Olimpic Cetate Râşnov 4-0. FOTO: Cătălin Ionescu / ioon.ro

Născut pe 6 august 1996, Bogdan Căucă apără pentru al 3-lea sezon la rând poarta SR Brașov, echipa suporterilor stegari, iar la 26 de ani este deja unul din veteranii echipei. Totodată, începând cu ediția 2022/23 poartă și banderola de căpitan.

A marcat trei goluri oficiale pentru Steagu’, toate din lovitură liberă, fiind singurul portar din istoria clubului care a reușit acest lucru. Bogdan Căucă se pricepe și să pareze golurile adversarilor, reflexele pe linia porții și intervențiile în situații de unu-contra-unu fiind două dintre procedeele sale favorite.

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari