SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Încotro se îndreaptă clubul?

4 min read

Cu doar câteva zile înaintea împlinirii a doi ani de la startul proiectului Steagul Renaşte (14 iulie 2017), meciul cu Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului din această duminică şi întrebarea “încotro se îndreaptă clubul?” domină gândurile suporterilor “stegari”. Cea din urmă, foarte probabil, puţin mai mult.

Am început cu ambiţii mari în vara lui 2017 şi cu un entuziasm nemaiîntâlnit în rândurile suporterilor “stegari”. Uniţi de acelaşi ţel – continuarea tradiţiei stegare – am reuşit să ne impunem şi în teren şi în afara lui drept singurul club care din punct de vedere moral ţine Steagu’ sus. Binecuvântarea oferită proiectului suporterilor de regretaţii Csaba Györffy şi Nicolae Pescaru, doi dintre cei mai mari jucători din istoria Steagului, a întărit legătura sufletească dintre SR şi Steagu’. Şi nici vuietul tribunei – “Steagu’! Steagu’! Steagu’!” – nu admitea vreo diferenţă sentimentală între ce a fost şi ce este.

Doi ani mai târziu, după ce am adunat amintiri preţioase la Cristian, la Zărneşti, pe Cocorului, la Rupea ori la Ghelinţa, şi după un început de toamnă în care am visat că putem reveni în Liga a 2-a, în ajunul aniversării acestor doi ani de la renaşterea “stegară”, precum şi a celor 80 de când Steagu’, sub denumirea Uzinele Astra Braşov, debuta în competiţiile oficiale, starea de fapt a clubului este una critică.

Dar nu fără speranţă.

De mai multe luni, clubul se află în tratative cu câţiva oameni de afaceri locali dispuşi să investească în club. Efortul financiar al suporterilor este insuficient pentru stingerea datoriilor acumulate în sezonul precedent, dar a fost esenţial în asigurarea terminării campionatului, şi va constitui mai departe un sprijin important în toate proiectele întreprinse de club.

În vederea pregătirii a ceea ce va urma, investitorii împreună cu preşedintele clubului au avut o întâlnire marţi seară la stadionul “Silviu Ploeşteanu” cu foşti jucători şi membri ai staff-ului tehnic care în iarnă şi-au reziliat contractele cu clubul. Ajungerea la un acord cu aceştia din punct de vedere financiar reprezintă un pas extrem de important în vederea continuării activităţii clubului. O parte din ei au manifestat deja înţelegere faţă de situaţia clubului, iar până vineri sperăm să avem răspunsuri din partea tuturor în vederea pasului numărul doi: achitarea datoriilor către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Sprijinul financiar oferit de companiile Adriana Prod (a domnului Vasile Dochiţa), STC Consult, Temad România şi Alphaville Arena în septembrie şi decembrie 2018 şi în ianuarie 2019 a fost de asemenea vital în vederea terminării sezonului 2018-2019. Înfiinţarea unui registru special de ANAF la 1 aprilie anul acesta ne-a blocat posibilitatea de a mai semna alte contracte de sponsorizare, din cauza datoriilor clubului către bugetul de stat. A fost una dintre cele mai grele lovituri suferite în primăvară.

Stingerea acestor datorii până la primul meci oficial al sezonului (cel mai probabil pe 14 august, în Cupa României) este următorul mare pas ce trebuie făcut în vederea asigurării liniştii în club şi atragerea de noi sponsori. Şi pe parcursul returului clubul a achitat peste 40 000 lei din datoria către ANAF, în ciuda presiunii celorlalte obligaţii financiare, tocmai pentru a demonstra că vrem să fim corecţi şi că dorim să construim ceva sănătos.

Suntem, aşadar, angajaţi într-un mare efort financiar. Sperăm să ajungem la acorduri cu vechii jucători şi membri ai staff-ului tehnic, să beneficiem din partea lor de înţelegerea atât de necesară pentru continuarea proiectului şi, de ce nu, poate chiar să conlucrăm în viitorul sezon.

Apoi, achitarea datoriilor către ANAF ar cimenta proiectul de reconstrucţie pe care îl desfăşurăm în această vară, staff-ului tehnic revenindu-i onoarea de a definitiva opera prin crearea unei echipe care să aibă o prestaţie decentă în viitorul sezon.

Suntem, pentru a câta oară în ultimii ani, la o nouă răscruce. Lecţiile ce au trebuit învăţate în aceşti doi ani de la startul proiectului Steagul Renaşte s-au învăţat. Mai avem un singur dor, ca să parafrazăm unul din cântecele galeriei, şi anume să primim şansa de a demonstra practic ce am învăţat.

Tuturor suporterilor, companiilor, partenerilor şi prietenilor ce ne sunteţi alături, vă mulţumim! Şi ne vedem duminică, de la 18:00, în tribune pentru meciul cu Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului.

#SteagulRenaşte prin noi!

Creat de stegari pentru stegari