SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Din anonimat în cartea de istorie. Băieţii toamnei

4 min read

Când au ieşit pe teren vara trecută, la primul antrenament şi chiar şi la primele meciuri de pregătire, numele lor erau cunoscute doar de antrenori şi de ceilalţi membri ai staff-ului tehnic. Mă rog, de aproape tot staff-ul. Medicului George Vişănescu i-a luat o vreme până a putut asocia fără întârziere feţele cu numele, „copilu’ lu’ tata” fiind apelativul preferat pentru când situaţia era ambiguă.

Meci cu meci, însă, „pompierii” au devenit Laurenţiu Andrii (nr. 19) şi Gabriel Pătraşcu (nr. 21), fundaşii de bandă al căror stoicism vindeca frisoanele. O mai mare atenţie în ultimele minute ale meciului cu Inter Tărlungeni de acasă ar fi putut transforma reuşita superbă a lui Andrii din minutul 67 în cea victorioasă.

  • Andrii: 9 meciuri, 2 goluri şi 1 pasă decisivă
  • Pătraşcu: 6 meciuri

La fel s-a obişnuit tribuna ca ;i „optarului ăla” să-i spună Oprea, şi „nouarului ăla” Fânariu. Sau Oprică şi Gâscă, pentru că afecţiunea şi apropierea între suporteri şi jucători este o caracteristică a acestui club.

Unii îl vor ţine minte pe Oprică pentru ratarea imensă din meciul cu ACS de pe ICIM, când ne putea aduce victoria pe final. Însă preferăm să ni-l amintim mai mult pentru golul-buldozer-maserati cu care a închis tabela primei victorii oficiale de pe „Silviu Ploeşteanu”, cu Chimia Oraşul Victoria pe 26 august 2017. (dă click pe link pentru a vedea golul)

  • Oprea: 7 meciuri, 2 goluri şi 1 pasă decisivă

Gâscă a făcut de toate în toamna trecută. A dat goluri, a ratat de pe linia porţii sau a tras milimetric pe lângă din foarfecă, a dat pase de gol, a condus galeria de pe gard la finalul dramaticei victorii cu Olimpic Zărneşti. Băiat.

  • Fânariu: 13 meciuri, 5 goluri, 6 pase decisive

Cel mai legendar număr din istoria clubului, 5-ul lui Nicolae Pescaru, a ajuns pe spatele fundaşului central Marian Alupei. Îl privea emoţionat în ziua când s-au despachetat cutiile cu cadouri de la Acerbis. Ştia ce înseamnă numărul şi ce greutate poartă.

  • Alupei: 12 meciuri, titular în 8, integralist în 5

„Blondu’ ăla mic” (şi rău de gură) era Andrei Căruntu (nr. 15), un mijlocaş de bandă aprig şi talentat, care şi-a atras simpatiile tribunei încă din meciurile de pregătire pentru entuziasmul cu care se lua la trântă cu adversarii. Din păcate a strâns doar 25 de minute oficiale în tricoul galben-negru (cu Aripile în prima etapă), lipsa de comunicare între club şi jucător ducând la o separare prematură.

Alin Morjan (nr. 16), până să i se spună pe nume, era doar „ăla mic”. Avea 19 ani şi un pic în toamnă, dându-şi constant silinţa la antrenamente pentru a putea fi folositor echipei când urma să se ivească ocazia.

  • Morjan: 6 meciuri, 3 pase decisive

„Cine-i, mă, Vasile Ghindaru ăla?” este al 4-lea golgeter al echipei noastre în acest sezon, chiar dacă în iarnă a plecat să joace în Covasna, la Nemere Ghelinţa. Marius Bodean a făcut tricoul cu numărul 23 al său, iar faptul că suporterii „stegari” i-au scandat îndelung numele când a ieşit accidentat în returul barajului de promovare vorbeşte volume despre impresia lăsată de acesta.

  • Bodean: 10 meciuri, 12 goluri, 2 pase decisive

Alt „blond” al echipei a fost şi Lucian Codreanu (nr. 22), convins de Lucian „Don Profesor” Petre să se alăture definitiv proiectului în ziua de 29 iulie 2017 cu următoarele cuvinte: „Ia zi, cum e, îţi place?”. Pe caniculă, într-un meci amical, suporterii au populat tribuna terenului din Cristian şi cântau de parcă era o finală de Cupă. Se putea să nu-i placă? Fostul nostru închizător este acum vânător de munte.

OK, pe Alexandru Vagner (nr. 25) îl ştiau toţi, chiar şi George Vişănescu. Şi evident că aşteptările erau pe măsură, doar era un fotbalist care evoluase şi în prima liga. N-a dezamăgit.

Pe Cristi Burlacu (nr. 20) nu prea îl ştiau toţi, deşi în sezonul care tocmai se sfârşise promovase în Liga a 3-a cu Viitorul Ghimbav. A fost unul dintre primii cinci fotbalişti care au spus „da” proiectului Steagul Renaşte.

  • Burlacu: 11 meciuri

Poe, Octavian Poenaru pe numele din buletin, a ţinut flancul stâng al apărării în prima parte a campionatului, marele său regret fiind că n-a dat măcar un gol.

  • Poenaru: 14 meciuri, toate ca titular, integralist în 11, 1 pasă decisivă

Sperăm că tot ceea ce au trăit în toamnă sub culorile galben-negre va ţine locul cuvenitelor medalii de campioni (o altă problemă de comunicare).

Mereu vor avea un loc pe care scrie „bine aţi venit!” în tribunele lui „Silviu Ploeşteanu”. Acum sunt încă prea tineri unii dintre ei, alţii prea prinşi cu dinamica vieţii, ca să conştientizeze ce a însemnat transpiraţia şi ambiţia lor pentru continuitatea istoriei „stegare”. Când vor fi suficient de grizonaţi, vor putea spune cu mândrie că Steagu’ există şi datorită lor.

Misiunea noastră – a celor rămaşi din ziua întâi, a celor care au sosit şi care vor mai sosi – este să ducem povestea mai departe, să nu uităm vreodată scopul pentru care s-a început acest proiect – crearea în primul rând a unei comunităţi, a unei familii. Steagu’ suntem noi!

Creat de stegari pentru stegari