SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

De la bătălii pentru titluri şi cupe, la meciul de susţinere din 25 iunie | Avancronică Steagu’ – FCSB

2 min read

Au trecut peste 60 de ani de la primele confruntări oficiale dintre galben-negri şi echipa roş-albastră, “stegarii” obţinând în faţa campioanei en-titre de la acea vreme o remiză (2-2) şi o victorie concludentă (3-0) la sezonul lor de debut în prima ligă, 1957-1958.

Peste numai doi ani, cele două echipe au mers cap la cap în lupta pentru titlul Ligii 1, bucureştenii luând avansul necesar obţinerii victoriei finale pe 3 aprilie 1960, în etapa a 16-a, printr-un 2-1 ce nu a mai putut fi recuperat de braşoveni până la finalul sezonului.

În Cupa României, visul a generaţii şi generaţii de braşoveni, drumul spre marea finală a fost stopat în patru rânduri în semifinale de echipa bucureşteană.

Dacă pe 27 iunie 1979, în semifinala de la Piteşti, “stegarii” forţau prelungiri din postura de divizionară secundă, fiind învinşi doar de reuşita lui Ionescu din minutul 95, pe 11 mai 2011 întreaga suflare “stegară” a suferită o traumă colectivă când şutul lui Dică din minutul 86 al returului de sub Tâmpa egala scorul la 1, asigurând calificarea roş-albaştrilor în finala care în acel an s-a jucat chiar la Braşov.

Au trecut opt ani de la acel moment, plus încă vreo câteva meciuri de campionat, dar parcă nici o confruntare nu s-a mai apropiat în termeni de intensitate şi atmosferă de meciul din seara zilei de 11 mai 2011.

Pe 25 iunie 2019, de la ora 20:30, luminile de pe “Silviu Ploeşteanu” se vor aprinde pentru prima oară după doi ani pentru galben-negri, când aceştia vor înfrunta într-un meci de gală vice-campioana României.

Dată fiind situaţia financiară critică în care se află clubul înfiinţat de suporterii “stegari”, disponibilitatea echipei bucureştene, pe modelul practicat aproape an de an de Bayern München, poate însemna revirimentul spre care cu toţii tindem atât de tare.

Le mulţumim astfel oficial celor de la FCSB pentru oportunitate! Cei peste 60 de ani de tradiţie şi rivalitate dintre galben-negri şi roş-albaştri vor asigura în seara zilei de 25 iunie o atmosferă demnă de orice mare confruntare, iar fiecare bilet vândut asigură clubului nostru o şansă în plus de a exista şi a-şi continua activitatea.

STEAGUL RENAŞTE PRIN NOI!

Creat de stegari pentru stegari