SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Canzonetta lui Popa | Horică despre momentul artistic de sâmbătă şi proiectul “SR”

3 min read

În cursul meciului de sâmbăta trecută cu Inter Cristian, pe la mijlocul primei reprize, când scorul era 3-1, Horia Popa şi-a spus că e rost de a răsfăţa  spectatorii cu un mic desert. Graţie tehnologiei secolului XXI, desertul poate fi savurat şi de cei care n-au putut ajunge în weekend pe “Silviu Ploeşteanu”.

„A fost ceva spontan, așa începe dl. Popa reconstituirea fazei la câteva zile de la producerea ei. „Mingea era în aer, iar după ce am preluat-o l-am simțit pe adversarul meu că vrea să mă atace decisiv, așa că în primă fază am vrut doar să mă debarasez de el. Abia după ce am săltat prima dată mingea peste el m-am gândit că ar mai merge o dată, iar a treia oară parcă se cerea”, încheie el zâmbind.

După ce a pasat acasă, s-a dus și a bătut palma cu adversarul său, pentru a-i da de înțeles că n-a fost la mijloc nici o rea intenție: „Orice alt adversar dacă se afla în momentul acela îl locul lui, aș fi încercat același lucru dacă faza îmi permitea. Mi-a ieșit și mă bucur!”

Împreună cu Horia s-au bucurat și cei din tribune – suporterii, la a căror apel din vara trecută el a răspuns primul.

Eu am încercat doar să contribui la reconstrucția Steagului, însă cele mai mari merite sunt ale voastre, a tuturor suporterilor care au mers până la capăt cu toate demersurile care se impuneau pentru faza incipientă a proiectului. Fără voi, echipa asta nu ar fi renăscut cu atâta pasiune și iubire.”

Pe teren, Horia Popa a fost unul din meșterii echipei, marcând până în prezent 12 goluri și livrându-le coechipierilor alte 17 pase decisive – cele mai multe din ligă. „Florin Stângă, Don Profesor Petre Lucian și domnul Andrei Șanta îmi dau mereu indicațiile potrivite. Multe din aceste realizări, atât ale mele cât și ale echipei, se datorează lor – sfaturilor, indicațiilor și experienței.”

Personal, vreau să mulțumesc tuturor suporterilor care au făcut posibil să trăiesc sentimentul ăsta minunat de a purta culorile galben-negre.”

Din drumul spre Divizia C au mai rămas zece etape de parcurs și, chiar dacă echipa are un avans de trei puncte, atenția rămâne în continuare pe cod roșu. Nu contează numele adversarului și locul său în clasament, ci doar faptul că joacă „stegarii”. Iar pentru Horia Popa, ziua de meci a devenit „cea mai așteaptată zi a săptămânii. Abia aștept să fluiere arbitrul începutul meciului și să mă uit spre tribună și să-mi spun în gând: băieții ăștia sunt minunați! trebuie să dăm totul și să facem tot posibilul să plecăm învingători și fericiți de la stadion!”

Planurile de viitor, evident, sunt dintre cele mai clasice: îmbunătățirea recordului personal de goluri și assist-uri și „să ducem Steagul sus. Și când ajungem acolo, să ne uităm unii la alții și să ne spunem: împreună am reușit!”

Ne vedem pe stadioane. Hai, Stegarii!

Creat de stegari pentru stegari