SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Calificare: Steagu’ 6-4 Târgu Secuiesc

3 min read

Primul joc oficial din noul sezon a fost mai dramatic decât se așteptau toți, iar în primele 90 de minute doi „stegari” au marcat în meciul din Cupa României.

Edi Rența a marcat primul gol oficial al „stegarilor” din 2020 în minutul 16, deschizând totodată tabelul marcatorilor de la SR Brașov din sezonul 2020-2021. Deși părea o victorie lejeră, în partea secundă jocul nu a mai fost dominat de ai noștri, iar ex-stegarul Ema Popa a egalat în minutul 51.

Meciul din Târgu Secuiesc ne-a dus de la extaz la agonie și, spre final, la epuizare fizică și mentală. Nu ne doream să jucăm 120 de minute, dar a meritat sacrificiul. În reprizele de prelungiri dramatismul a atins cote maxime, cu Alex Pădu nimerind transversala după o fază superbă în atac finalizată cu un șut de la 20 de metri.

La penalty-uri gazdele au ratat unul, iar pentru noi au marcat toți executanții, în ordinea aceasta: Fekete, Alex Pădu, Căucă, Horia Popa, Burlacu.

Horia Popa, proaspăt reales căpitan al echipei, a avut un joc solid, efectuând deseori incursiuni în careul covăsnean. Cel mai notabil eveniment de ieri este assist-ul oferit lui Rența prin centrarea din corner.

Antrenorul principal Liviu Nicolae s-a arătat mulțumit pentru primul joc oficial, deși a avut la dispoziție un timp scurt să facă selecția lotului și să pregătească jocul din Cupa României.

Am început foarte bine meciul, am marcat repede şi am controlat prima parte. După gol ne-am pierdut însă concentrarea, a apărut o relaxare, nu am mai ţinut de minge şi nu am mai respectat ceea ce am pregătit pentru acest meci. Am intrat în contre cu adversarii şi ne-am consumat. Totuşi, sunt foarte mulţumit de faptul că au alergat şi că nu au renunţat în niciun moment. Băieţii au făcut tot ce au putut pentru a se impune şi cred că trebuie să apreciem acest lucru, mai ales că vin după o perioadă mare de pauză. Este victoria lor. Suntem bucuroşi că am reuşit să ne calificăm în faza următoare.

Liviu Nicolae, 9 septembrie 2020

Primul 11:
Căucă – Răducan, Renţa, Mândru, Dobrean – Burlacu – H. Popa, Sandu, Iordache, Răchişan – Cenk.
Au mai intrat: Fekete, ”Boris” Boricean, Alex Pădu, Mircescu

Suporterii stegari au fost alături de noi

Cu toate că încă nu este permis accesul fanilor în stadion la meciurile oficiale, peste 100 de fani stegari au venit la Târgu Secuiesc să fie alături de galben-negri și s-au făcut auziți chiar și din afara Stadionului Doctor Sinkovits.

Dependenți de Steagu’

Audiență imensă pe Steagu’TV

Setea după fotbal este mare la Brașov, iar la prima transmisiune în direct din 2020, atât pe Facebook pe pagina echipei, cât și pe canalul de YouTube Steagu’TV, am avut audiență constantă de peste 700 de urmăritori unici pe toată durata jocului, iar distribuirile ne-au ajutat să ne facem auziți în rețelele sociale la peste 26.000 de persoane. De altfel, meciul de astăzi a fost comentat în premieră de către managerul general Ciprian Jurubescu și unul dintre suporterii stegari. Tot o premieră ieri a fost și momentul premergător fluierului de start, când antrenorul Liviu Nicolae a prezentat fanilor în direct primul 11 și tactica folosită.

Cetate Râșnov – SR Brașov

Până la aflarea următorului adversar din Cupa României în turul secund, începem campionatul la Stadionul Bucegi, cu una dintre echipele solide ale seriei, sâmbătă de la 17:00 versus Olimpic Cetate Râșnov, cei cu care am fost în serie și în sezonul precedent. Ne-am fi dorit suportul fanilor, la fel ca la meciul din sezonul trecut, dar știm că veți fi aproape de noi cu gândul și cu sufletul chiar dacă și jocul acesta va fi fără spectatori, până la noi protocoale sanitare privind organizarea evenimentelor sportive.

YouTube player

#SteagulRenaște prin noi!
Susține proiectul pe 
www.steagunumoare.ro

Creat de stegari pentru stegari