SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Avancronică | Steagu’ – CSO Plopeni

3 min read

Finalul de tur în sezonul regulat aduce sub Tâmpa liderul neînvins al Seriei a 5-a din Liga a 3-a, CSO Plopeni.

UNDE ȘI CÂND SE JOACĂ

 • sâmbătă, 22 octombrie 2022 – stadionul Silviu Ploeșteanu (Tineretului)
 • ora de start: 15:00
 • biletele: 10 lei la T2 (copiii sub 14 ani beneficiază de acces gratuit); 30 și 50 lei în Zona Family (vezi detalii și cum poți rezerva locul), 50 lei Fotolii
 • casele de bilete se deschid la ora 13:50

CE-AU FĂCUT ÎN MECIUL ANTERIOR

Prahovenii au învins în etapa precedentă cu 2-0 pe Cetate Râșnov, într-un meci disputat pe propriul teren. A fost a șaptea victorie în opt etape, singura sincopă survenind în etapa a 6-a, când au remizat, tot acasă, 0-0, cu CS Blejoi – ocupanta locului secund.

Stegarii revin pe stadionul Silviu Ploeșteanu după victoria cu 4-1 reușită în fața echipei KSE Tg. Secuiesc – al 3-lea succes consecutiv pe teren străin! – și speră să-i bucure pe fani și acasă, ultima victorie în Bartolomeu datând de pe 3 septembrie, din etapa a 2-a, când au învins Sepsi II OSK cu 1-0.

Ambele echipe au același număr de goluri marcate – 12 – situația fiind diferită în ce privește apărările. Dacă stegarii au primit până acum 10 goluri în 8 etape, plopenarii sunt fără gol primit de patru meciuri, ultima echipă care a reușit să marcheze în fața liderului fiind Kids Tâmpa, în etapa a 4-a, în înfrângerea cu 1-2 (brașovenii au condus la pauză cu 1-0). De altfel, acela este unul din cele numai două goluri încasate până acum de CSO Plopeni, celălalt fiind primit de la CS Păulești (1-3) în etapa inaugurală.

ÎN CLASAMENT

 1. CSO Plopeni – 8 meciuri – 7 victorii – 1 egal – 0 înfrângeri – golaveraj 12-2 – puncte 22
 2. CS Blejoi – 8 – 6 – 2 – 0 – golaveraj 20-4 – pct. 20
 3. SR Brașov – 8 – 4-1-3 – golaveraj 12-10 – pct. 13 (la două puncte deasupra echipelor Cetate Râșnov și CS Păulești, și la trei puncte peste Kids Tâmpa)

CE-A FOST SEZONUL TRECUT

Sezonul 2021/22 a fost dezamăgitor pentru ambele echipe, acestea jucând în play-out pentru evitarea retrogradării, misiunea stegarilor fiind îndeplinită abia în ultima etapă.

Astfel, brașovenii și plopenarii s-au întâlnit de patru ori sezonul trecut, fără ca galben-negrii să reușească vreodată victoria, deși au fost aproape în ambele meciuri jucate pe Silviu Ploeșteanu.

 • 11 septembrie 2021, et. 3: CSO Plopeni 3-2 SR Brașov
 • 13 noiembrie 2021, et. 12: SR Brașov 4-4 CSO Plopeni
 • 9 aprilie 2022, et. 2 play-out: SR Brașov 0-0 CSO Plopeni
 • 7 mai 2022, et. 7 play-out: CSO Plopeni 4-1 SR Brașov

DE-A LUNGUL ISTORIEI

Primele meciuri oficiale dintre dintre stegari și plopenari au avut loc în sezonul 1997/98 al Ligii a 2-a, când echipa de sub Tâmpa s-a impus tur-retur cu 1-0, prin golurile marcate de Jack Beraru și Mugurel Buga.

După retrogradarea Plopeniului în al 3-lea eșalon, următoarea întâlnire într-un meci oficial a avut loc abia peste 22 ani… la Blejoi. Stadionul Gheorghe Șilaev din Plopeni fiind în reparații, terenul blejoienilor a fost folosit o vreme de CSO Plopeni ca loc de disputare a meciurilor de acasă.

Stegarii au învins atunci nou-promovata echipă prahoveană cu 2-1, prin dubla lui Horia Popa.

YouTube player

Numărul 17 stegar a fost implicat și în partida retur, jucată pe 20 martie 2021, fiind servant pentru cele două goluri superbe marcate de Robert Elek, care au propulsat echipa de sub Tâmpa în cursa pentru barajul de promovare. Portarul Bogdan Căucă a avut un aport major în ambele victorii, reușind câteva intervenții absolut incredibile.

Palmaresul meciurilor directe Steagu’ și Plopeni arată astfel:

8 meciuri – 4 victorii stegare – 2 egaluri – 2 victorii Plopeni – golaveraj 13-13


Fără victorie în fața Plopeniului de un și jumătate, băieții în galben-negru vor căuta un nou succes în această sâmbătă, pe stadionul Silviu Ploeșteanu, de la ora 15:00. Se anunță un meci de zile mari!

Hai, Steagu’!

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari