SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

ANALIZĂ TUR | “Credeți în noi!” – Fl. Dîrvăreanu și Laurian Păun

4 min read

La sfârșitul unui tur de campionat regulat încheiat de echipa brașovenilor, SR Brașov, pe locul trei – poziție de play-off – antrenorii Florin Dîrvăreanu și Laurian Păun oferă o analiză exclusivă pentru srbrasov.ro asupra parcursului de până acum, dar vorbesc și despre provocările ce îi așteaptă în partea a doua a sezonului.


„Nu e un secret pentru nimeni că am început mobilizarea pentru turul de campionat destul de târziu. Perioada de pregătire scurtă și bâlbâielile organizatorice la debut nu ne-au fost favorabile.

Deși am început printr-un rezultat apoteotic (4-0 cu Râșnovul în Cupă) care ne dădea aripi, situația de facto era mult mai labilă. Aveam un lot numeric mic, preponderent juniori, aveam presiunea timpului în ceea ce privește formarea relațiilor de joc și ne confruntam cu asperitățile date de așteptări nerealiste, intrigi emoționale, schimbări de atașament ale fanilor și chiar ale conducerii.

Cu toate acestea, alăturarea unor veterani de suflet chiar în ultimul moment al perioadei de transfer a fost un gest care vorbește de la sine despre ecoul pe care îl are proiectul SR în inimile brașovenilor.”


YouTube player

După numai zece zile de la entuziasmanta victorie din Cupa României, stegarii au ratat startul în campionat, fiind învinși de Kids Tâmpa cu 3-1 – un meci în care băieții în galben-negru au nimerit transversala la scorul de 1-1.

„Într-un fel era de înțeles, pentru că nu avusesem fizic timpul necesar de a crea relații de joc și încredere de grup. Am făcut o greșeală chiar în startul meciului, greșeală care ne-a turnat plumb în picioare. Am fost dezamăgiți de noi cu atât mai mult cu cât suporterii noștri păreau că nu pot trece cu vederea prestația și s-a creat un gol de simpatie care a turnat plumb nu doar în picioare ci și în inimi.

Asta s-a văzut în meciurile următoare când am fost urmăriți de același ghinion: lipsa de concentrare pe început de meci făcea ca noi să începem fiecare partida, practic, de la 0-1. Am făcut eforturi uriașe să revenim, uneori am reușit, alteori nu.”

YouTube player
Unul din meciurile care a intrat instantaneu în galeria marilor reveniri stegare este cel cu FC Odorheiu Secuiesc, din turul 2 al Cupei României.

La câteva zile după succesul cu Odorhei din Cupă, stegarii au reușit o victorie târzie contra celor de la Sepsi II OSK, în primul meci oficial pe teren propriu al campionatului. A urmat apoi, în decurs de exact șapte zile, cea mai nefastă serie a toamnei, cu înfrângere la Blejoi (1-2) și pe teren propriu cu Odorhei, în campionat (0-2) și cu CSC 1599 Șelimbăr în Cupa României (0-3).

„Cert este că acest efort suplimentar, pe de o parte acela de a reveni în joc, pe de altă parte frecvența competițiilor, cu jocuri din trei în trei zile, ne-a costat puncte în campionat.

Cu toate acestea, relația cu suporterii s-a ameliorat, presiunea greșelilor din trecut s-a estompat și noi am reușit să ne canalizăm energiile pe construcția unui joc și a unui grup solid.

Până la sfârșitul turului cred că am demonstrat că investiția de încredere și de simpație de care ne-am bucurat, atât din partea conducerii cât și din partea suporterilor adevărați, a meritat. Am terminat pe podium, cu Steagu’ sus!”

YouTube player
Stegarii au învins în ultimul meci din turul campionatului regulat liderul din acel moment, CSO Plopeni – care nu pierduse vreun meci.

CUM VA ARĂTA RETURUL?

Returul campionatului regulat începe chiar weekend-ul acesta, sâmbătă, pe 29 octombrie, la ora 15:00, când stegarii vor întâlni în derby echipa Kids Tâmpa Brașov, pe stadionul Silviu Ploeșteanu.

În privința returului, ce putem spune pentru a ne menține cu picioarele pe pământ? Calculele matematice nu ne exclud din play-off, iar odată ajunși acolo putem ținti promovarea.

Este ceea ce noi ne dorim, dar trebuie să fim realiști și să nu neglijăm aspectele care pot dezechilibra oricând trendul ascendent. Se știe că, dincolo de ceea ce putem noi controla prin abnegatie și pregătire, pot apărea situații de indisponibilități de durată (cum este marele absent Gödri András) sau sectoare de joc pe care rulăm în regim de avarie (unde nu avem soluție de back-up pe post).

Accidentările și/sau indisponibilitățile temporare( suspendări disciplinare) sunt tributul dăruirii și al irosirii, sunt polițe pe care noi trebuie să le compensăm cumva, pentru a nu compromite nici un rezultat și pentru a ne îndeplini visul.

La acest moment de bilanț pot să vă asigur că vom face tot ceea ce este omenește posibil să țintim acolo sus și revin cu îndemnul de la învestirea noastră: credeți în noi!”


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari