temadacerbis
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00 lei
View Cart Check Out

Steagu’ 1-0 Pucioasa | Cronica meciului

O degajare a fundaşului central Adrian Stoian adânc în terenul advers a fost recuperată de Marian Cristescu, care la finalul un-doiului iniţiat cu Dragoş Popa a deschis scorul pe „Silviu Ploeşteanu”, în seara de sâmbătă.

Golul marcat de veteranul mijlocaş „stegar” în minutul 12 a fost singurul valid al meciului. În minutul 40, acelaşi Cristescu relua în gol o pasă cu capul a lui Horia Popa, dar poziţia sa în afara jocului a limitat diferenţa de scor la un singur lor.

Dacă în prima repriză „stegarii” au controlat confortabil meciul, acordându-le dâmboviţenilor puţine momente în preajma porţii lui Potcoavă, în repriza secundă cei de la FC Pucioasa au forţat răsturnarea situaţiei, defensiva „stegară” trebuind să fie mereu pe vârfuri.

S-a lăsat liniştea peste stadion în minutul 69, când Edi Renţa a simţit cum mingea îl loveşte în mână în propriul careu. Toate privirile s-au îndreptat către arbitru, însă acesta a lăsat jocul să continue, considerând involuntară conexiunea mingii cu mâna tânărului nostru fundaş central. Pe contraatacul iniţiat în acelaşi minut am fi putut face 2-0, dar pasa lui Cristescu nu a a fost finalizată de Răchişan aşa cum ne doream.

Peste doar un minut, cartonaşul roşu direct văzut de Edi Renţa ne-a pus în inferioritate numerică pentru ultimele 25 de minute ale meciului. T2-ul a suplinit prin spirit absenţa fizică din teren a unui „stegar” şi am supravieţuit dramatismului din final pentru obţinerea primei victorii din sezonul în care aniversăm 80 de ani de la debutul „stegar” în competiţiile oficiale.

Pe 7 septembrie pornim în prima deplasare a campionatului, la nou-promovata CS Blejoi, iar pe 14 septembrie, sâmbătă, revenim pe „Silviu Ploeşteanu” pentru confruntarea cu o altă nou-promovată, Vediţa Coloneşti, una din echipele cu ambiţii mari în această serie. Ambele meciuri vor începe de la ora 17:00