SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Luca Gomboș: „Visez să joc cu Steagu’ la cel mai înalt nivel”

4 min read

4 iulie 2019 – Luca Gomboș debutează în echipa de seniori a Steagului în meciul test cu Petrolul Ploiești.

Pentru Luca Gomboș, care a devenit major în urmă cu o lună, pe 7 august, golul marcat sâmbăta trecută în poarta celor de la Cetate Râșnov nu a fost primul din carieră în culorilor galben-negre. Pe 11 august 2021, în turul 2 al Cupei României, Gomboș a devenit în minutul 71 al meciului de pe stadionul ICIM, cu Kids Tâmpa (3-3, 4-5), cel mai tânăr marcator stegar din istorie într-un meci oficial! Avea numai 16 ani și 4 zile.

A fost, însă, pentru prima dată când jucătorul crescut sub îndrumarea doamnei Lucia Ghioc, la fosta Grupă 2005, a înscris pe stadionul Silviu Ploeșteanu, în fața propriilor suporteri. Chiar dacă golul din minutul 90 nu a mai putut influența în vreun fel deznodământul meciului cu râșnovenii, fanii s-au bucurat și au celebrat minute în șir golul reușit de Luca, pe care tatăl său obișnuia să-l aducă în căruț la meciurile stegarilor din Liga 1.

Sâmbătă, după meci, Gomboș senior a mărturisit că „mi-au dat lacrimile”, după ce a auzit numele fiului său scandat de T2-ul stegar. Sentimentele lui Gomboș junior au fost la fel de intense.


Luca, cum te-ai simțit în momentul în care ai văzut mingea în poartă, chiar dacă scorul ne era defavorabil?

Sentimentul de după gol este unic, nu îl pot descrie! M-am bucurat că am putut să le oferim suporterilor o mică bucurie. Acest gol ne-a arătat nouă, echipei, că totuși putem pune probleme unei echipe atât de experimentată, cum este Râșnovul. Când stadionul îți aclamă numele parcă ești împins să vrei să faci mai mult.

Ce crezi că a lipsit echipei pentru a obține un rezultat mai bun cu Cetate Râșnov?

Suntem o echipă tânără, iar pentru mulți jucători meciul acesta a reprezentat debutul lor în Liga a 3-a! Am început puțin timorați și i-am invitat pe adversari la joc. Din punctul meu de vedere, cred că ar fi trebuit să fim mai determinați.


11 august 2021 – Luca Gomboș marchează în poarta celor de la Kids Tâmpa și devine la 16 ani și 4 zile cel mai tânăr marcator stegar din istorie. FOTO: Cătălin Ionescu / ioon.ro

Ai revenit la club după o perioadă în care ai activat la Cluj, la echipa secundă a CFR-ului. Povestește-ne puțin despre această experiență.

Am stat aproape doi ani la Cluj și pot spune că am trăit și experiențe bune, și rele, care cu siguranță m-au clădit ca persoană. Clujul, ca oraș, nu este în nici un caz plictisitor, din contră, este destul de agitat. Acolo am reușit să am rezultate bune în Campionatul de Tineret, unde am ajutat echipa cu goluri importante. Dar am ales să revin acasă în primul rând cu gândul să cresc și mai mult, și sunt foarte recunoscător că am această oportunitate de a juca pentru SR Brașov. Cât timp voi fi aici, voi fi un profesionist și voi da totul pentru echipă.

Urmează două deplasări pentru voi, la Odorhei, unii din favoriții seriei, și la Onești, contra unei nou-promovate. Cum vezi acest parcurs, ținând cont de media de vârstă extrem de mică a lotului?

Noi luăm fiecare meci în parte și îl tratăm cu seriozitate. Deși urmează o primă deplasare grea la Odorhei, și apoi una mai lungă la Onești, sunt optimist, cred în noi, în această echipă, și sunt sigur că vom realiza lucruri frumoase împreună. Domnul Nelu Nagy și domnul Pârvu sunt exemple pentru toată echipa și avem foarte multe de învățat de la ei.

Aveai aproape 10 ani când Steagu’ a jucat ultima dată în Liga 1. Ce îți amintești din acea perioadă?

Acea perioadă m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotbal și de acest club! Atmosfera din tribune era magică, cum este și acum, iar ziua meciului era zi de sărbătoare. Visul meu este să ajung să joc fotbal la cel ma înalt nivel, să ajung să joc în Liga 1 și chiar mai sus. Cel mai mare vis al meu este să reușesc să fac toate acestea cu Steagu’!

2 septembrie 2023 – Luca Gomboș salută galeria stegară alături de coechipierii săi la finalul meciului cu Râșnov. Pe drumul spre îndeplinirea visului se găsesc și lecții despre a știi să te ridici după ce ești învins / FOTO: Raymond Csiki

Creat de stegari pentru stegari