SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Inter Tărlungeni 0-3 Steagu’ | Şi pase, şi şuturi…

3 min read

… şi suntem prima echipă din campionat care dă trei goluri într-un meci Inter-ului lui Dârvăreanu. Şi şi pe terenul lor, ca să fie mesajul cât se poate de clar.

În tribune şi pe teren toată lumea ştia una şi bună: până le dăm primul gol e mai greu. Şi până ca Alin Damian să-i aşeze mingea pe tavă lui Emanuel Popa în minutul 39, ratările de până atunci ale galben-negrilor i-au făcut pe suporteri să suspecteze că “parcă suntem blestemaţi cu ăştia!”.

Cum ziceam, numai bine că Ema Popa s-a găsit la locul potrivit ca să reia în plasă pasa lui Alin Damian. Faza în sine, pornită de la mingea în adâncime lansată de Poverlovici, a reprezentat un exerciţiu de insistenţă pe şaişpe metri şi-n careu.

Până la gol, mijlocaşul central Alexandru Ţuţu şi fundaşul central Răzvan Damian au încercat poarta de la mare distanţă, Alin Damian a avut o bară, iar Emanuel Popa înşuşi a fost autorul a trei imense ocazii.

Şutul lui Ţuţu de pe la 20 de metri la firul ierbii, din finalul primei reprize, părea că ne va asigura un avantaj dublu, însă mâna dreaptă a lui Ungureanu a menţinut tabela 0-1.


Au evoluat: 99. Albert Popa – 5. Ciprian Răduţoiu, 4. Andrei Poverlovici, 15. Răzvan Damian, 2. Raul Rusu – 20. Alexandru Ţuţu (’85, 22. Raul Toader), 7. Cristi Cocan (’72, 6. Laurenţiu Căpăţână), 10. Alin Damian – 25. Sorin Strătilă (’82, 23. Marian Popescu), 21. Emanuel Popa (’85, 24. Adrian Voicu), 17. Horia Popa


Repriza secundă a debutat cam haotic, adversarii rămânând în scurt timp doar zece pe teren după ce fostul “stegar” Cristi Burlacu a avut un moment de rătăcire la un duel cu Emanuel Popa la mijlocul terenului, fiind corect eliminat.

Băieţii noştri au continuat în acelaşi ritm, ţinând jocul în jumătatea adversă şi căutând culoare. Presiunea constantă a erodat atenţia şi concentrarea albaştrilor într-un final. Portarul Ungureanu, care a reuşit totuşi câteva intervenţii bune, a eşuat să reţină centrarea lui Strătilă, iar apoi încercând să se agaţe de orice fel de speranţe pentru evitarea golului, nu a găsit decât umerii lui Emanuel Popa. Penalty-ul just acordat a fost convertit de Strătilă, iar la 2-0 toată lumea era sigură de victorie.

Poate că şi această siguranţă a făcut ca Alin Damian să-l ţintească pe Ungureanu din şase metri peste puţin timp. Nici un bai, căci în minutul 80 decarul nostru a reluat perfect centrarea lui Ţuţu, reuşind astfel primul său gol pe teren străin în retur.

“Galeria englezească a Steagului… frumos tare!”remarca veteranul Coco după “islandeză” şi imn, cu un surâs nostalgic şi câteva lacrimi strălucindu-i în ochi. Sau poate că i-au transpirat ochii de la 90 de minute cu faţa-n soare.

#SteagulRenaşte prin noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari