SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

În cuvintele mele / Abi Popa

4 min read

Am început fotbalul la FC Braşov când aveam 7 ani pe postul de mijlocaş. Antrenori îmi erau doamna Lucia Ghioc şi domnul Alfred Folberth, şi nu a durat mult până am intrat în poartă.

După o vreme în care am tot “forţat” postul de portar, doamna Lucia Ghioc mi-a propus să merg la antrenamentele domnului Şanta pentru a mă pregăti suplimentar, fiindcă altfel nu mă va mai lăsa în poartă.

Împreună cu doamna Lucia Ghioc.

N-am stat pe gânduri, mai ales că făceam antrenamentele pe stadionul Tineretului, un loc văzut de mine pe vremea aceea ca ceva nemaiînâlnit. Eram mai tot timpul între jucător precum Robert Ilyeş, Bogdan Stelea, Dănuţ Coman şi mulţii alţii.

De atunci au trecut aproape 13 ani şi pot spune că mi s-a îndeplinit un vis de când eram mic, acela de a juca pentru echipa oraşului.

După o perioadă de 4 ani la FC Braşov, am plecat la Forex, unde i-am avut antrenori pe Florin Dîrvăreanu, Vasile Benţa şi pe Daniel Harnagea. A urmat o perioadă în care am jucat pentru CSŞ Braşovia şi Ardealul Cluj – echipă cu care am avut performanţe destul de mari la nivel de juniori.

De altfel, la vârsta de 17 ani am debutat în Liga a 2-a pentru Dacia Unirea Brăila, şi am fost în lot pentru meciul din finalul sezonului cu FC Braşov, de pe stadionul Tineretului.

Am câştigat cu 2-1. Pot spune că în acel moment mă bucuram pe-o parte, dar eram trist pe alta, deoarece FC Braşov pierdea orice şansă la promovare, urmând ca echipa să intre în faliment.

Fază dintr-un meci cu Juventus Bucureşti, din mai 2017.

În ianuare 2018, am fost contactat de către cei de la SR Braşov, care mi-au propus să vine pentru a ajuta echipa să promoveze din nou în prima ligă.

Am acceptat fără să stau pe gânduri, având în vedere că este echipa oraşului, şi aveam să mă întorc acasă.

Ştiam destul de multe despre echipă în acel moment. Urmăream meciurile din turul Ligii a 4-a pe internet şi eram mereu plăcut surprins să văd că existau mulţi oameni care mergeau peste tot să susţină echipa.

Am înţeles că Bogdan Stelea a reuşit la FC Braşov 7 meciuri la rând fără să primească gol. Într-adevăr, este un record destul de greu de învins, dar nimic nu e imposibil. Eu sper să îl putem depăşi, având în vedere că am făcut meciuri bune până acum şi în iarnă mă întrebam zilnic dacă voi mai putea revenui la forma pe care am avut-o înainte.

Atunci treceam printr-o perioadă grea, deoarece abia mă operasem la umăr, şi starea de spirit nu era una prea fericită.

Ziua când am debutat oficial: 17 martie 2018.

Am avut mai multe oferte de a pleca după ce s-a terminat turul, însă după o discuţie cu domnul Şanta, am hotărât să rămân la Braşov pentru a ajuta echipa să supravieţuiască, decizie pe care nu o regret!

Şi chiar dacă încerc să mă pregătesc cât mai mult posibil, şi uneori petrec pe la stadion chiar şi 7-8 ore pe zi alături de Maxim şi Toto, trebuie să îmi mai fac timp şi pentru facultate. Încerc să merg la cursuri cât de des îmi permite timpul. Educaţia nu trebuie neglijată, indiferent că e vorba de şcoală generală, liceu sau facultate.

Când nu sunt la stadion sau la cursuri, îmi place să mă plimb prin oraş, sau să ies alături de prieteni. Niciodată nu mi-a plăcut să stau în casă, deşi mai am unele momente în care simt că am nevoie de odihnă şi prefer să stau în pat şi să mă uit la filme. Şi când avem meci, încerc să fac o scurtă plimbare pe jos pentru a mă linişti, asta dacă vremea îmi permite, şi să mă concentrez la ce am de făcut în meciul respectiv. Am şi câteva superstiţii, ca orice jucător de fotbal, însă prefer să le păstrez secret.

În momentul ăsta pot spune că mă simt fotbalist. Nu există sentiment mai frumos decât acela când ai meci pe propriul stadion şi ieşi de pe tunel văzând în toate părţile o mulţime de oameni care se ridică să te aplaude. Sentimentul este unic şi greu de descris în cuvinte!

Vreau să mulţumesc familiei mele, fiindcă mereu mi-a fost alături şi m-a sprijinit, fratele meu ajungând acum să mă sprijine şi din teren.

Ne-am sprijinit reciproc şi când trebuia să ducem buchetele cu flori la început de an şcolar. (2011)

Şi tot ce mai pot spune este STEAGU’ NU MOARE!

____

Abert Popa a debutat oficial pentru echipă pe 17 martie 2018, închizând poarta în victoria cu 3-0 împotriva celor de la Aripile Braşov.

De atunci şi până sâmbăta trecută (30 martie), a strâns 25 de apariţii în tricoul “stegar”, toate ca titular şi integralist, neprimind gol în 18!

Cel mai mult s-a apropiat de recordul de 7 de meciuri consecutive fără goluri primite deţinut de Bogdan Stelea în returul ediţiei trecute din Liga a 4-a, când a fost imbatabil în 6 meciuri între 28 aprilie şi 19 mai. 

În prezent are 3 meciuri la rând fără gol primit.

Este student în primul an la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, iar pe 5 aprilie va împlini 20 de ani.

Creat de stegari pentru stegari