temadacerbis
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00 lei
View Cart Check Out

frf suspenda meciurile liga 3 sr brasov

FRF suspendă toate meciurile

Toate competițiile profesioniste și semi-profesioniste de fotbal din România se suspendă până la 31 martie ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19, prin urmare meciurile pe care SR Brașov urma să le dispute la nivel de seniori și juniori au fost amânate pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Clubul SR Brașov salută decizia matură a Federației Române de Fotbal de a suspenda în totalitate meciurile de fotbal, în contextul ultimelor evenimente din țară. Sănătatea și siguranța sportivilor și a suporterilor trebuie să primeze înainte de orice altă motivație. Nu ar fi fost normal să expunem la risc fotbaliștii, iar fotbalul să se joace cu porțile închise, decizie care ar fi afectat cluburile private care se bazează pe contribuțiile financiare provenite din vânzarea de bilete. De asemenea, evităm situații absurde cum a fost în cazul meciurilor Inter Milano – Getafe C.F. și Olympiakos Pireu FC – Wolverhampton Wanderers FC.

Cu această ocazie, readucem aminte fanilor să respecte normele de igienă personală și curățenie, iar în cazul celor veniți din zonele de contaminare, să respecte regulile de izolare pentru a evita extinderea acestui virus.

SR Brașov ar fi urmat să joace sâmbătă în deplasare cu FC Pucioasa într-un meci contând pentru etapa secundă a returului Ligii a 3-a, iar juniorii ar fi urmat să joace duminică cu Ungheni în Liga Elitelor. De ieri, conducerea clubul a suplimentat măsurile de siguranță prin suspendarea antrenamentelor pentru grupele de copii până la 22 martie.

Comunicatul Federației Române de Fotbal

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020. 


Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.


Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.


Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

12 martie 2020

#SteagulRenaște prin noi!
Susține proiectul pe 
www.steagunumoare.ro