SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Comunicat privind preluarea stadionului de Primărie

2 min read

Clubul SR Braşov salută victoria Primăriei Municipiului Braşov, care a reuşit să intre în posesia stadionului “Silviu Ploeşteanu” (Tineretului).

Este o revenire la normalitate, acest stadion fiind construit în anii 1930 cu fonduri provenind exclusiv de la bugetul oraşului Braşov, rătăcindu-se apoi în negura birocratică de după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi a instaurării regimului comunist în România.

Clubul SR Braşov şi-a asumat în vara anului 2017, împreună cu Sepsi Sf. Gheorghe – care a evoluat în turul Ligii 1 la Braşov – responsabilitatea de a îngriji arena.

După mutarea covăsnenilor din oraş, în ianuarie 2018, toate operaţiunile de îngrijire şi mentenanţă au revenit în exclusivitate echipei înfiinţată de suporterii “stegari”.

Menţinerea gazonului la standard a fost prioritară, urmând apoi refacerea instalaţiei de apă, pentru a se asigura apa caldă la vestiare, repararea instalaţiei electrice, renovarea duşurilor, curăţenia generală a vestiarelor, curăţarea tribunelor şi a vegetaţiei din preajma gardurilor.

Este ceea ce s-a putut realiza din punct de vedere uman şi material.

Toate aceste operaţiuni s-au făcut exclusiv din fonduri provenind din bugetul clubului, buget compus din donaţiile suporterilor, încasări din bilete vândute în zi de meci, materiale promoţionale şi abonamente, precum şi din contribuţiile câtorva companii locale.

Suprasolicitarea la care a fost supus în special gazonul în această vară şi toamnă, prin mutarea antrenamentelor Coronei în Bartolomeu, nu a putut fi contracarată de clubul SR Braşov. Personalul administrativ “stegar” nu a avut din această cauză posibilitatea să efectueze îngrijirile corespunzătoare, şi nici iarba nu a beneficiat de timpul necesar de refacere.

Cu toate acestea, ne onorează faptul că în acest moment Primăria Municipiului Braşov poate intra în posesia unui stadion totuşi funcţional, în ciuda degrădării sale evidente.

Viitorul arenei din Bartolomeu este evident: reconstrucţie.

Cel mai bătrân stadion al oraşului merită o ţinută care să reflecte toată istoria sa şi care, de asemenea, să fie în ton cu numele lui Silviu Ploeşteanu – omul fără de care povestea “stegară”, dusă azi mai departe de SR Braşov, nu ar fi existat.

Creat de stegari pentru stegari