temadacerbis
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00 lei
View Cart Check Out

Etapa a 8-a

SR Braşov 1 - 1 Unirea Bascov
13 oct. 2018 - 15:00stadionul "Silviu Ploeşteanu" (Tineretului)

 

În faţa a circa 1000 de spectatori, într-o superbă după-amiază de octombrie, „stegarii” au început în forţă meciul contra liderului Unirea Bascov, în special incursiunile lui Ştefan Răchişan creând panică în careul argeşean.

Vlad Boţia a semnat primul şut pe poartă în minutul 7, vizitatorii reuşind apoi echilibreze meciul şi chiar să aibă câteva momente mai consistente în jumătatea noastră, dar fără a pune în pericol poarta lui Abi Popa. „Stegarii” au avut astfel şansa să-şi exprime posibilităţile de contraatac, Răchişan finalizând în minutul 20 cu un şut prea încet, de la 16 metri, o acţiune în viteză purtată de Strătilă pe partea dreapta.

Într-un interval de 3 minute oaspeţii ne-au oferit prima lor replică – Galu a şutat puţin pe lângă vinclul lui Abi de la 25 de metri (min. 21), iar noi am plusat cu o bară în minutul 22 – autor Vlad Boţia după o nouă şarjă în flanc marca SS.

Natural, Sorin Strătilă a fost implicat şi în faza deschiderii scorului, cornerul bătut de el de pe partea T2-ului fiind deviat cu capul de Sică Burlacu în 5 metri, de unde Radu Leonte, cu latul, a direcţionat mingea în plasă. În sfârşit, 1-0 pentru „stegari”! Era minutul 30.

Peste doar 3 minute puteam obţine ceea ce ni se cuvine – al doilea gol şi nişte linişte sufletească – însă Boţia şi Ţuţu s-au încurcat unul pe altul în situaţie de unu contra unu cu portarul Tănase. Anesteziaţi de această mare ocazie, băieţii noştri au mai ameninţat poarta adversă abia în ultima secundă a reprizei. Recuperarea fundaşului central Răzvan Damian l-a deschis în flancul stâng pe Fane Răchişan, tot Dami aflându-se la finalizarea cursei lui Răchi, şutând de la 16 metri, pe jos, în braţele lui Tănase.

Repriza a doua putea debuta groaznic pentru noi, SS-ul lansându-se într-un tackling de galben spre portocaliu asupra lui Găişteanu, care a trebuit să fie înlocuit. Din păcate n-am mai reuşit să exercităm acelaşi pericol la poarta adversă ca în primele 45 de minute, iar pe măsură ce tot treceau minutele am acceptat dominarea teritorială a oaspeţilor, adoptând contraatacul ca unică soluţie.

Fix la împlinirea unei ore de joc „stegarii” au flirtat din nou golul 2, Carlo Danciu eşuând să reia imparabil, din 6 metri, centrarea pe jos a lui Strătilă.

După ce Tameş l-a încercat pe Abi cu un şut de la distanţă, din lovitură liberă, a fost rândul căpitanului Răzvan Damian să aibă 2-0ul în picior, în minutul 71, dar bomba sa de la 7 metri s-a dus puţin peste transversală. Peste 4 minute aveam să ne gândim cu jind la toate ocaziile pe care le-am ratat până atunci. Marius Buralcu a plonjat ca la hochei în faţa unui şut advers de la marginea careului mare, iar arbitrul a acordat penalty pentru argeşeni, judecând că jucătorul „stegar” s-a folosit de mâini pentru a bloca mingea. Băieţii noştri au protestat îndelung, ba chiar încercările lui Sică de a-l convinge pe central de injusteţea deciziei – arătându-i semnul lăsat de minge pe triou – i-a adus acestuia al 2-lea galben şi, evident, cartonaşul roşu. Dima a transformat fără emoţii.

Cu un sfert de oră rămas şi un om în plus, cei de la Unirea Bascov au încercat să-şi apropie victoria, însă au avut doar două şuturi pe poarta lui Abi, ambele spre finalul meciului, insuficient de periculoase.

În prelungirile meciului Alex Ţuţu putea fi eroul zilei, însă fix în momentul execuţiei a alunecat, iar mingea şutată de acesta de la aproximativ 7 metri s-a dus pe lângă poartă.